Slide backgroundAnti Corrosion specialistsAnd much more...AutomotiveOffshore, Oil and GasWind-energyConstructionAerospace
Slide backgroundHigh corrosion risk environments; oil, gas and energy industry.
Slide backgroundWe provide the latest technology to avoid corrosion.Aerospace
Slide backgroundWe have the right surface treatment for any Fastener fixing problem.Contact us for more information, fasteners, clamps, springs...

The specialist in mass zinc electroplating, with the highest corrosion resistance in the market!

Beschikbaarheid

Standaard leverbaar

Zwart Verzinken Cr3+

Zwart verzinken is een oppervlaktebehandeling waarbij zink elektrolytisch wordt aangebracht op het oppervlak om het product een donkerdere uitstraling te geven of als basis voor een zwarte topcoat. Daarnaast biedt het een zekere corrosiebestendigheid. Door na het verzinken de zinklaag te passiveren wordt het oppervlak minder snel vatbaar voor oxidatie. Deze passivatielaag is beschikbaar in verschillende uitvoeringen, te weten blauw, dickschicht blauw, geel, zwart en zinktop. Door de uitgebreide ervaring van >50 jaar in het elektrolytisch verzinken is Duroc een van de belangrijkste partners op de markt als het gaat om betrouwbaarheid, kwaliteit en procesbeheersing. Met een stabiele productie van meer dan 300 Ton elektrolytisch verzinken van bevestigingsartikelen per week.

Trommelverzinken Duroc NV 250px

Alternatief Cr6+ Zwart?

DeltaColl Black ®

Alternatief voor een mooi zijdeglans diep zwart resultaat en hoge corrosiebestendigheid 600uur SST zonder Cr6+?

WIST U DAT?

Zuur verzinken

Bij het zuur verzinken is er een zeer hoog rendement over de aangebrachte stroom en de neergeslagen deklaag, dit kan oplopen tot wel 98%. Een nadeel hiervan is een zeer slechte laagdikte spreiding. Het voordeel is zeer snel te kunnen verzinken.

Acid plating zuur verzinken electrolytisch

Alkalisch verzinken

Alkalisch verzinken heeft één uitmuntende eigenschap, een zeer goede laagdikteverdeling. Dit betekend bij langere onderdelen een minimaal verschil tussen de uiteinden en het middelste punt. Dit maakt het ook een ideale manier om holle onderdelen goed te kunnen verzinken. Het rendement van deze chemische samenstelling is zeer laag slechts 65%. Daardoor duurt het langer om een laagdikte op te bouwen echter is deze wel zeer goed verdeeld. Dit is de meest toegepaste techniek door Duroc om optimale kwaliteit te garanderen. Tevens hebben wij ook zuur zinkbaden die zeer product specifiek worden gebruikt.

alkaline plating alkalisch verzinken

Eigenschappen

 • Corrosiebestendigheid: 48 uren (R.R.) zoutsproeineveltest NEN EN ISO 9227.
 • Wrijvingscoëffciënt volgens DIN EN ISO 16047: 0,25-0,60.
 • Laagdikte: 5-7 micron (afhankelijk van afmeting).
 • Laagdikte conform ISO4042.
 • Behandelingstemperatuur 60° Celcius.
 • Temperatuurbestendigheid: 80° Celcius.
 • Voor materialen met een treksterkte van > 1000N/mm2 een risco op waterstofbrosheid.
 • Producten kunnen worden uitgegloeid om het risico op waterstofbrosheid te beperken.
 • Voldoet aan ELV (2000/53/EG): Vrij van chroom, cadmium, nikkel, lood, kwik, molybdeen.
 • Voldoet aan RoHS (2002/95/EG).

In het elektrolytisch verzinken is er een onderscheid te maken in een tweetal type onderdelen. Trommelwerk als men spreekt over stortgoederen zoals, bouten, moeren, clipsen, beugels en staafjes. En hangwerk als men spreekt over bijvoorbeeld gezet plaatstaal met grotere afmetingen dan 200mm. Duroc is gespecialiseerd in stortgoederen en lange smalle onderdelen. Hierbij moet worden gedacht aan, bouten, moeren, beugels, draadstukken en staven. Naast het onderscheid tussen trommel- en hangwerk is er ook een onderscheid te maken in alkalisch en zuur verzinken. Beide systemen bieden voordelen, en Duroc heeft de mogelijkheid te kiezen welk systeem ingezet wordt voor uw goederen. Met een totale badinhoud van 150.000 l zinkvloeistof verdeeld over diverse productielijnen weet Duroc wat massaproductie inhoudt. Naast het verzinken is er geïntegreerd te kiezen voor diverse passiveringen zoals blauw, geel en zwart. Door de volledig geautomatiseerde productielijnen in combinatie met automatische dosering van chemie kunnen we zeer stabiele kwaliteit bieden. Om onze kwaliteit te waarborgen kunnen er in het laboratorium laagdiktemetingen worden uitgevoerd met röntgen. Deze service en tevens zoutsproeineveltesten kunnen we ook aanbieden voor reeds verzinkte producten door derden zodat u uw kwaliteit kunt borgen.

Informatie

Nederlands: Downloaden (PDF, 261kb)

GLANS VERZINKEN NL-1

Wilt u deze folder met uw bedrijfsnaam? Neem contact met ons op!

Toepassing

De matige corrosiebestendigheid is het raadzaam deze oppervlaktebehandeling toe te passen voor een indoor applicatie.

 • Machinebouw
 • Apparatenbouw
 • Meubelindustrie
 • Consumer goods
 • Etc..

© Copyright - Duroc N.V.