P1000®

Slide backgroundAnti Corrosion specialistsAnd much more...AutomotiveOffshore, Oil and GasWind-energyConstructionAerospace
Slide backgroundHigh corrosion risk environments; oil, gas and energy industry.
Slide backgroundWe provide the latest technology to avoid corrosion.Aerospace
Slide backgroundWe have the right surface treatment for any Fastener fixing problem.Contact us for more information, fasteners, clamps, springs...

The unique most chosen zinc-flake coating, P1000.

Beschikbaarheid

STANDAARD LEVERBAAR

P1000®

Beschermt uw metalen onderdelen langdurig tegen corrosie. De unieke combinatie van zink en aluminium, geïmobiliseerd in een gepolymeriseerde organische matrix garandeert een corrosiebescherming die vele malen hoger is dan een zuivere zinklaag met gelijke laagdikte. Deze hoogwaardige coating, initieel ontwikkeld door en voor de automobielindustrie, vindt nu zijn ingang tot de algemene metaalindustrie.

P1000® is een milieuvriendelijke coating die uw onderdelen beschermt tegen corrosie. Met slechts 6 tot 8 μm garandeert het een bescherming die 1000 uren zoutneveltest ruimschoots overtreft. Dankzij de beperkte en uniforme laagdikte is het een ideale oplossing voor bouten en moeren waarbij de passing gerespecteerd wordt. De aanwezigheid van Teflon in de coating zorgt hierbij voor een vlotte montage. P1000® lost veel voorkomende problemen voor u op. Heeft u ook te maken met hoge kosten ten gevolge het verwijderen van zinkdruppels, of dient u de bouten of moeren na behandeling na te bewerken om deze bruikbaar te maken? Met P1000® behoren deze problemen tot het verleden: geen druppelvorming en passende schroefdraad, natappen overbodig!

Als alternatief voor RVS kunnen onderdelen nu economisch verantwoord in staal gemaakt worden en van P1000® worden voorzien. Aangezien het aanbrengen van P1000® op niet elektrolytische wijze gebeurt is waterstofbrosheid volledig uitgesloten. De mechanische eigenschappen van de onderdelen worden niet beïnvloed dankzij de beperkte behandelingstemperatuur (< 250°C). Vervorming en verlies aan hardheid zijn derhalve niet aan de orde. Omwille van zijn gunstige kostprijs en zijn bijzondere eigenschappen is P1000® een economisch en technisch superieur alternatief voor bestaande behandelingen.

SPECIFICATION:

Caterpillar – 1E1675G

EIGENSCHAPPEN

 • Corrosiebestendigheid: 1000 uren (R.R.) zoutsproeineveltest NEN EN ISO 9227.
 • Wrijvingscoëffciënt volgens DIN EN ISO 16047: 0,15 μ tot +/- 0,03.
 • Laagdikte: 6 -8 micron (afhankelijk van afmeting).
 • Laagdikte conform ISO10683.
 • Kleur: Zilvergrijs
 • Behandelingstemperatuur < 250° Celcius, geen vervorming, geen verlies aan hardheid.
 • Temperatuurbestendigheid: 200° Celcius.
 • Voor materialen met een treksterkte van > 1000N/mm2 geen risco op waterstofbrosheid.
 • Geschikt voor kleine EN grotere onderdelen.
 • Chroom-6 vrij (Cr6+ vrij)
 • Voldoet aan ELV (2000/53/EG): Vrij van chroom, cadmium, nikkel, lood, kwik, molybdeen.
 • Voldoet aan RoHS (2002/95/EG).

Geautomatiseerde processen:

Dip-Spin: M2 – M24 tot een lengte van 180mm.

Spray: M16- M150 tot een lengte van 2000mm

Dip-Drain: Op aanvraag

VOORBEHANDELING

Om een goede corrosieweerstand te kunnen bieden is er een perfect contactoppervlak nodig tussen het grondmateriaal en P1000®. Het is immers het elektrisch geleidend kontakt tussen zink en staal dat ervoor zorgt dat zink zich opoffert ter bescherming van het staal. We gaan de te behandelen onderdelen eerst grondig ontvetten en vervolgens fijn stralen.

Voor het ontvetten gebruiken we een licht alkalische watergebaseerde ontvetting. Deze garandeert een perfecte reiniging zonder het milieu te belasten. Vet en/of olie wordt volledig verwijderd.

Het stralen gebeurt met zeer fijn RVS straalgrid zodat de kleinste holtes, zoals bijvoorbeeld schroefdraad van boutjes M6 en kleiner, worden bereikt. Hierdoor wordt het materiaal ontdaan van elke aanwezigheid van roest/oxides of walshuid.

ssss

RVS straalmiddel en bout M6

COATING

Kleine onderdelen die niet te zwaar zijn (bouten en assen korter dan 180 mm, moeren, clips, veren, gietijzer onderdelen lichter dan 200 g/stuk, …) worden behandeld in een dip-spin installatie. Grotere onderdelen krijgen hun behandeling in een spuitautomaat.

Bij het centrifugeren worden de onderdelen eerst in een korf geladen. Vervolgens wordt de korf in de coating ondergedompeld. Na 10-30 seconden wordt de korf uit de coating gehaald en gecentrifugeerd. De overtollige coating wordt terug opgevangen en hergebruikt.

POLYMERISEREN

Na het coaten worden de onderdelen voorzichtig op een ovenband gebracht om door de oven te lopen. Deze doorloopt eerst een opwarmzone om daarna in de oven te komen op een temperatuur tussen 230 °C en 250 °C waar de coating gepolymeriseerd wordt.

Informatie

Nederlands: Downloaden (PDF, 230kb)

English:          Download (PDF, 230kb)

French:          Download (PDF, 230kb)

German:        Download (PDF, 253kb)

P1000 front product flyer 150px

Wilt u deze folder met uw bedrijfsnaam? Neem contact met ons op.

Toepassing

P1000 is de ideale coating voor onderdelen die een zeer hoge corrosiebescherming vereisen of voor hoogwaardige staalsoorten om elk risico op waterstofbrosheid uit te sluiten.

P1000 brengt een extreme corrosiebestendigheid met beperkte laagdikte (6 tot 8 micron) en is zo een superieur alternatief voor thermische verzinking en een goedkoop alternatief voor RVS.

 • Machinebouw
 • Apparatenbouw
 • Meubelindustrie
 • Consumer goods
 • Etc..

The details stated in this product sheet are based upon our current knowledge and experience. They do not release the user from the testing that is inevitable, given the diversity of possible influences in the processing and application of our products. Any legal guarantee of specific properties of suitability for any concrete operational purpose may not be assumed from the information provided.

© Copyright - Duroc N.V.